سه‌شنبه 27 شهريور 1403   19:59:14

( جهش تولید با مشارکت مردم )

print

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان در نشست تخصصی روحانیون جهاد کشاورزی استان :

محبت و مهرورزی بهترین شیوه دعوت به نماز است

  • خلاصه :نشست تخصصی آموزشی مسئولین دفاتر، روحانیون و ائمه جماعات سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و ادارات تابعه با عنوان در سایه سار نماز با موضوعات آسیب شناسی موانع نماز، عوامل جذب نمازگزار و روش های تبلیغ در ادارات برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام و المسلمین دبیری فرد رییس دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان در این نشست به شیوه های دعوت به نماز اشاره کرد و گفت: یکی از شیوه‌ها، شیوه‌ی الگویی است، حاج قاسم سلیمانی می‌گوید: من ۶۰ سال که عمر دارم، در این ۶۰ سال یک بار ندیدم که نماز صبح پدرم قضا شود و یا اصلا نمازی از او قضا شود، پدر من مقید به نماز خواندن است و شهید مطهری می‌گوید: من انس به قرآن و نماز را از پدرم دارم. اینکه انسان ببیند، اثر دیدن بیشتر از اثر شنیدن است. اینکه من دائم بگویم ولی او نبیند. معمولا دانش‌آموز و فرزند ما یک گام در بحث تربیت از ما عقب است.
وی خانواده و در خانواده اول مادر و دوم پدر  را مهمترین الگو عنوان کرد و بیان داشت: نقش مادران بسیار مؤثر است و عامل مهمی در نمازخوان كردن بچه‌ها هستند و موقعی كه به بچه‌ها تا سن راهنمایی كه می‌رسند، می‌بینیم معلم تأثیر داد. اما از دوره راهنمایی به بعد بیشتر دوستان موثر هستند.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان شیوه‌ی دوم، دعوت به نماز را  شیوه‌ی آگاه‌سازی دانست و افزود: در این شیوه چند مرحله وجود دارد؛ مرحله انس دینی، اصولا مهمترین مرحله تربیت را ایجاد نگرش می دانند، به اعتقاد روانشاسان، 50 درصد موفقیت در این کار، نگرش مثبت است، برخی نیز پا را فراتر گذاشته بر این باورند که نگرش مثبت 80 درصد موثر است.
وی در ادامه افزود: مرحله عادت دینی، اساسا دوران قبل از بلوغ بچه ها، که دارای دو ویژگی آرامش و تاثیر پذیری هستند. و مرحله معرفت دینی، کودکان از سن 12 سالگی به بعد وارد مرحله انتتزاعی یا رشد تجربی می شود.
حجت الاسلام و المسلمین دبیری فرد  ادامه داد: مرحله شاکله دینی به این معنی که اگر کسی معرفت دینی پیدا کرد، دین وارد زندگی او شد، موجب می گردد که بینش او نیز بینش دینی گردد. درنتیجه تلاش می کند در تمامی ابعاد زندگی اش دین را عملی سازد و همه تلاشش آن است که رفتارش مطابق ارزش های الهی باشد، در این مرحله فرد خود و خواسته های نفسانی خود را بر ارزش های دینی اش مقدم نکرده بلکه به عکس حتی جان خود را فدای ارزش های الهی می کند.
وی بیان داشت:  مرحله آخر، مرحله خود جوشی دینی است یعنی فرد در اثر آموزش و تربیت دینی، نمی خواهد لحظه ای از وقت خود را به بطالت و بیهودگی بگذارند.در هر زمان و مکانی رسالت و وظیفه دینی خود را انجام می دهد چه مورد تمسخر همکلاسی خود قرار گیرد و چه در محیطی دینی و خودی باشد، و این مرحله در واقع تکامل دینی است که در تاریخ اندکی توانسته اند به این مرحله برسند و غالبا کسانی اند که به ارزشهای ناب شیعی متصل شده و در حقیقت بر سر سفره تربیت علوی نشسته اند.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان تاکید کرد: شیوه سوم دعوت به نماز تشویق است و شیوه چهارم این است که باید با محبت و مهرورزی  به نماز دعوت کنیم. این شیوه، بهترین شیوه برای دعوت به نماز است. 
وی همچنین به برخی دیگر از عوامل جذب به نماز در محل کار اشاره کرد و گفت: برانگیختن احساسات با شمردن نعم الهی، آراسته کردن محل برگزاري نماز، خدمات رسانی‌ها در محل برگزاري نماز مانند تشکیل صندوق های قرض الحسنه، مشارکت دادن دیگر کارمندان در برگزاري مراسم نماز و مختصر برگزار کردن نمازهاي جماعت و دﻋﻮت ﭼهره ﺑﻪ چهره از جمله این عوامل است.
حجت الاسلام و المسلمین دبیری فرد در پایان به برخی اصول کلی در دعوت ها پرداخت و خاطر نشان کرد: اصل اول احترام به مخاطب و حفظ کرامت و شخصیت و انسانیت مخاطب است. اصل دوم، شناخت و آگاهی است.
وی افزود: اصل سوم، کنجکاوی بی‌مورد و افراطی در مورد مخاطب است که ممنوع است، و اصل چهارم، صبر است.
 
 
امتیاز دهی
 
 

ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
بيشتر
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما