يكشنبه 15 شهريور 1405   09:57:53

( اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی )

print

عضو هیات علمی دانشگاه باقر العلوم

خون‌ خواهی رهبر شهید در صدر مطالبات ملت ایران حفظ شود

  • خلاصه : عضو هیات علمی دانشگاه باقر العلوم با تأکید بر ضرورت حفظ مطالبه خون‌ خواهی رهبر شهید، گفت: عزت و استقلال کشور، جبران خسارت‌ها و سایر مطالبات ملی زمانی محقق می‌شود که مساله خون‌خواهی و مجازات عاملان شهادت در اولویت قرار داشته باشد.


به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام احمد رهدار روز سه‌ شنبه در مراسم بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید در زنجان، افزود: از زمان شهادت امام، ملت ایران، مسئولان و نیروهای نظامی مجموعه‌ای از مطالبات را در مقیاس ملی، منطقه‌ای و جهانی مطرح کرده‌اند که در رأس آنها مطالبه خون‌خواهی قرار دارد.

وی با بیان اینکه برخی جریان‌ ها مفهوم انتقام و خون‌ خواهی را به موضوعاتی مانند تقویت ایران، اخراج آمریکا از منطقه، نابودی اسرائیل، آزادسازی قدس و جلوگیری از اجرای طرح‌های دشمن در کشور تفسیر کرده‌اند، گفت: این موارد از مطالبات کشور است، اما نباید با مفهوم خون‌ خواهی یکسان تلقی شود.

رهدار ادامه داد: از نگاه من، خون‌خواهی در معنای خاص خود متوجه عاملان و مباشرانی است که در شهادت امام نقش داشته‌اند و این مطالبه نباید در میان سایر مطالبات سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای به حاشیه برود.

عضو هیات علمی دانشگاه باقر العلوم گفت: موضوعاتی مانند دریافت غرامت، بازگرداندن اموال بلوکه‌ شده ایران، بازسازی زیرساخت‌ های آسیب‌دیده و پیگیری حقوق کشور، مطالبات مهمی هستند، اما نباید جای مطالبه خون‌خواهی را بگیرند.

وی اظهار داشت: میزان اقتدار و قدرتی که برای پیگیری سایر حقوق کشور لازم است، با نحوه مواجهه ما با مساله شهادت و پاسخ‌گویی به عاملان آن ارتباط دارد.

رهدار با اشاره به اهمیت این موضوع از منظر اعتقادی اضافه کرد: رهبر شهید صرفا یک مسئول سیاسی یا مرجع دینی نبود، بلکه جایگاه ویژه‌ای در ساختار دینی و سیاسی جمهوری اسلامی داشت و همین امر مسئولیت جامعه را در قبال این رخداد سنگین‌تر می‌کند.

مردم یکی از ارکان مهم مقاومت و امنیت کشور هستند

وی با تقدیر از حضور مردم در مراسم و تجمعات پس از شهادت رهبر، گفت: حضور گسترده مردم و برگزاری مراسم و راهپیمایی‌ ها نشان داد که جامعه در برابر تهدیدها و فشارهای خارجی ایستادگی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم گفت: این حضور عمومی علاوه بر آثار سیاسی و اجتماعی، ظرفیت‌های جدیدی را در حوزه امنیت مردم‌پایه و پدافند غیرعامل نشان داده است و می‌تواند زمینه‌ساز بازنگری در برخی نظریه‌های مربوط به حکمرانی و نقش مردم باشد.

رهدار تأکید کرد: ظرفیت مردم بیش از حضور در خیابان‌ ها، سر دادن شعار و به اهتزاز درآوردن پرچم‌هاست و باید درباره مأموریت و مسئولیت این حضور عمومی نیز اندیشید.

وی با اشاره به برخی دیدگاه‌های متفاوت درباره نحوه پاسخ به شهادت و تحولات پس از جنگ، گفت: نباید اجازه داد مطالبات جامعه به گونه‌ای تفسیر شود که با اراده عمومی فاصله داشته باشد.

رهدار افزود: وحدت و وفاق ملی نیازمند محور است و این محور باید اصول دینی، منافع ملی و جایگاه رهبری و نه منافع یا خواسته‌های قدرت‌های خارجی‌ باشد.

وی اضافه کرد: اختلاف‌ نظر درباره شیوه پیگیری مطالبات نباید موجب شود اصل مطالبه جامعه برای حفظ عزت، استقلال و پاسخ به تجاوز و شهادت نادیده گرفته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تعبیر «ملت مبعوث‌ شده» ادامه داد: اگر جامعه خود را دارای یک مأموریت تاریخی و اجتماعی می‌داند، باید درباره این پرسش نیز بیندیشد که این مأموریت چیست و چه اقداماتی باید در بستر آن انجام شود؟

رهدار تأکید کرد: حضور مردم در صحنه آثار مهمی داشته است، اما این ظرفیت باید به اقدامات سنجیده، مسئولانه و هدفمند در مسیر حفظ استقلال، عزت و منافع کشور تبدیل شود.

وی همچنین با اشاره به تجربه تاریخی ملت‌ های منطقه، بر ضرورت جلوگیری از تکرار تجربه‌هایی تأکید کرد که در آنها فشار خارجی موجب محدود شدن استقلال سیاسی و اقتصادی کشورها شده است.

رهدار با قدردانی از حضور مردم در مراسم بزرگداشت چهلمین روز خاکسپاری امام شهید، ابراز امیدواری کرد: جامعه با حفظ وحدت و انسجام، مسیر پیشرفت و تقویت اقتدار کشور را دنبال کند.

 
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
آرشیو
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما