اخبار دفتر
شیخ الاسلامی
1395/10/13 دوشنبه رییس دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران خبر داد: برگزاری همایش راهکارهای علمی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در تهران همایش راهکارهای علمی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب با سه پیش نشست برگزار و این همایش اول اسفندماه در تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمد شیخ الاسلامی در اولین پیش نشست همایش راهکارهای علمی تروجی فرهنگ عفاف و حجاب با موضوع نشست راهکارهای علمی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در بیمارستان ها و مراکز درمانی که در سالن همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: پیش نشست دوم هفته آینده در تهران و نشست سوم دو هفته بعد در مشهد برگزار می شود و این همایش اول اسفند ماه در تهران برگزار خواهد شد.
وی گفت: درباره نسبت و تأثیر روح و بدن حرف های زیادی گفته شده است و پژوهشگاه نوشته های خوب در این حوزه دارد اما در عین حال اصل مسأله مورد توجه است و از روز نخست در اندیشه اسلامی و فلسفه اسلامی این موضوع و نسبت روح و بدن و تأثیرشان نسبت به هم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران ضمن بیان روایتی از حضرت علی(ع) به ارتباط روح و جسم پرداخت و تصریح کرد: یکی از روایات بسیار عجیب در این موضوع این است که امام علی(ع) در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که روح در کجای بدن مستقر است با ذکر مثالی پاسخ فرمودند که معنا در کجای لفظ قرار دارد.
وی با اشاره به احتجاج کفار ابراز داشت: مبنایی از ملاصدرا در تفسیر ایشان در ذیل آیه 15 سوره یاسین می فرمایند که وقتی که آن سه پیامبر آمدند، احتجاج کفار با این سه پیامبر این بود که شما انسان هایی هستید مثل ما، و خدا همانند ما برای کسی نفرستاده و شما دروغ می گویید؛ ذیل این آیه کافران دو احتجاج کلی دارند: یکی این که آنها بر اصل این که خداوند یکی را انتخاب کند، تردید می کنند و ایشان بیان می کند که ترجیح بلا مرجح نیست و مبنای اشاعره و دیگران را رد می کند.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی به آثار متفاوت ابدان و اجسام پرداخت و افزود: دوم این که کفار اصرار دادند که بگویند شما بشری مثل ما هستید، بیان می کند که این مبنا هم غلط است که پیامبران به دلایل مختلفی بَشَرُ مِثلُنا نیستند و به صورت مفصل وارد بحث تفصیلی بسیار دلنشین می شود و ثابت می کند که ارواح و حقایق نورانی موجودات به سبب تفاوت وسعت وجودی که دارند، اجسامشان و ابدانشان هم دارای آثار متفاوتی است.
* هر بدنی نمی تواند روح پیامبران و امامان را تحمل کند
وی با بیان این که هر بدنی نمی تواند روح پیامبران و امامان را تحمل کند، اظهار داشت: نباید تصور شود که ارواح مختلف اجسام یکسان دارند و بیان می کند که اجسام های یکسان نمی تواند ارواح مختلف با سعه وجودی مختلف را تحمل کند و هر بدنی نمی تواند روح پیامبران و امامان را تحمل کند و به این سبب است که زیارت ابدان این ها موضوعیت پیدا می کند و بدن تحت تأثیر سعه وجودی، ویژگی و اثر خاصی پیدا کرده است.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران تصریح کرد: در جایی که بحث سلامت جسمی است تصور این است که در مباحث مرتبط با سلامت جسم صرفا باید در حوزه جسم کار کنیم و حقایق معنوی و روحانی اثری در اجسام و ابدان ندارند؛ این یکی مبنایی است و شاید مبنای سکولار شدن فضای سلامت ما در جامعه به این سبب است.
* حقایق روحانی اجسام را به تعالی و لطافت می رساند
وی با تأکید بر این که دست اندرکاران مراکز درمانی باید از روحی لطیف برخوردار باشند، گفت: حقایق روحانی است که اجسام را به تعالی و لطافت می رساند و اگر مجموعه ای به عنوان مرکز درمانی و بیمارستانی قرار است به مسأله سلامت و درمان را بپردازد، مهم است که دست اندرکاران این مراکز خودشان دارای روح های برتر و لطیفی باشند تا بتواند در ابدان دیگران اثر گذار باشند.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی با اشاره به ارتباط حجاب و عفاف در مراکز درمانی با سلامت افراد خاطرنشان کرد: تصور این بوده که حجاب و عفاف به عنوان یک از عوامل تعالی بخش در ابدان و سلامت انسان ها هم اثر دارد و هر چه حجاب و عفاف در فضاهای درمانی و مرتبط با سلامت ما گسترش پیدا کند، جامعه ما حتی از نظر جسمی و ابدان ما به حقیقت سلامت نزدیک تر می شوند.